Energimærket trender på BoligPortal

Udgivet tirsdag den 08. november, 2022

Partnerskaber giver opmærksomhed – energimærket trender hos BoligPortal
Hvert år matcher BoligPortal over 100.000 lejligheder, værelser, huse, rækkehuse og studieboliger med lejere, og selve portalen har over 700.000 besøgende om måneden. Det giver et solidt indblik i brugernes behov, og BoligPortal har da også opbygget en række aktiviteter rundt om markedspladsen for at opsamle og sælge markedsdata, administrationsservices til udlejere og servicetilbud til lejere.

Servicetilbuddene er for tiden indenfor el, forsikring og energi og er i samarbejde med eksterne partnere. Omsætningen herfra vokser ganske pænt i årets første ni måneder og ligger over samme periode sidste år.

”Indtægterne fra partnerservices til lejere ligger rigtig fornuftigt i år og er sammen med annonceringsindtægter en hovedkilde til vækst,” siger Anders Hyldborg, adm. direktør, BoligPortal A/S.

Adm. direktør Anders Hyldborg, BoligPortal

 

Energiløsninger i fokus hos lejere
En særlig interesse knytter sig for tiden til energimærket, som plejer at leve et lidt stille liv, men i takt med energiprisernes himmelflugt påkalder det sig mere end almindelig opmærksomhed. På det seneste er lejerne begyndt at jagte lejemål med energibesparende løsninger i langt højere grad ved at bruge søgeord som led-pærer, energi, og varmekilder, når de søger efter lejemål.

”Energimærket er jo obligatorisk, men vi kan se, at en stor del af de lejeboliger, som folk flytter ind i, rent faktisk ikke har det rigtige energimærke. Det er ganske enkelt fordi, at mange glemmer at opdatere energistatus på deres bolig,” siger Anders Hyldborg.

Det kan godt gøre både lejere og udlejere bekymrede, hvis energimærket er misvisende, og ingen af dem er klar over, om aconto-bidraget til el og varme svarer til det nuværende forbrug, samtidig med at energipriserne eksploderer.

Automatisk oplysning om energimærke
BoligPortal kan via egne og andre tilgængelige data levere oplysninger om energimærke og ramme brugere på begge sider af bordet på rette tid, rette sted og via data, der leveres automatisk. Det sker i samarbejde med en ny partner Domutech, som står for energimærket og energirapporten, og som har været med siden august i år.

”Et godt energimærke er blevet et valgparameter ved lejeboliger, fordi man får mulighed for at bruge mindre varme og energi. Det er med til at sikre privatøkonomien ikke mindst hos unge og andre med et mindre økonomisk råderum. Og så er det jo det rigtige at gøre”, siger Anders Hyldborg.