Boligportal om studielejeboliger

Udgivet tirsdag den 28. juli, 2020

Når drømmestudiet starter, så går jagten ind på at finde en lejebolig i nærheden af studiet. BoligPortal har undersøgt lejeboligpriserne i forskellige studiebyer i Danmark. Læs pressemeddelelsen her.

København er Danmarks største studieby, hvilket afspejler sig i den gennemsnitlige kvadratmeterpris i København, som ligger på 183 kr. for en 1-værelses lejlighed. Populære byer giver højere priser, og Aarhus følger også godt med, med en gennemsnitlige kvadratmeterpris på 135 kr. for en 1-værelses lejlighed.

Men mange indbyggere er ikke nødvendigvis lig med højere priser. For eksempel er Danmarks tiendestørste by, Roskilde, med en gennemsnitlig kvadratmeterpris for en 1-værelses lejlighed på 124 kr. dyre end Danmarks ottendestørste by, Horsens, med en gennemsnitlig kvadratmeterpris for en 1-værelses lejlighed på 90 kr.

“Det er vigtigt at se gennemsnittet som en tendens på boligmarkedet,” fortæller Anders Hyldborg, adm. direktør for BoligPortal. “Mange faktorer spiller ind, når en husleje skal fastsættes, for eksempel hvornår boligen er bygget, hvilken kommune den ligger i, og hvilken stand boligen er i. En afgørende faktor er selvfølgelig også efterspørgslen.”

Danmarks sjette største by, Randers, er den billigste, med en gennemsnitlig kvadratmeterpris for en 1-værelses lejlighed på 76 kr. Skal man studere i Aarhus, men gerne vil bo billigt, så kan man med fordel bosætte sig i Randers og pendle til sit studie, da Randers ligger tæt på Aarhus.

“Hos BoligPortal vil vi gerne gøre unge og nye studerende opmærksom på de muligheder, der ligger i søge lejeboliger i udkanten af centrum eller lidt uden for byen eller at flytte sammen med andre. Det øger chancen for at finde en lejebolig, og samtidig kan det også mærkes på pengepungen, da det ofte er billigere at bo uden for byen.” siger administrerende direktør for BoligPortal, Anders Hyldborg.

Download oversigten over top 10 byer gennemsnitlige kvadratmeterpriser her.