Gratis elektronisk lejekontrakt skal give flere data

Udgivet onsdag den 09. juni, 2021

BoligPortal tilbyder nu lejere og udlejere en gratis digital lejekontrakt. Til gengæld får Danmarks største portal for lejeboliger adgang til flere data, der skal styrke deres øvrige produkter.

Det bliver nu gratis for lejere og udlejere at udarbejde en elektronisk lejekontrakt og underskrive den på nettet med NemID. BoligPortal, der er den største danske portal for lejeboliger, udbyder denne løsning.

”Vi mener, at vi er de eneste der tilbyder denne løsning 100 pct. gratis. Samtidig er der ikke nogen begrænsninger, så man kan lave så mange lejekontrakter, man vil, og underskrive dem elektronisk,” siger adm. direktør Anders Hyldborg fra BoligPortal.

Ifølge Anders Hyldborg falder den nye service helt i tråd med ambitionerne om at styrke konkurrencepositionen. Efterspørgslen efter lejeboliger er støt stigende i Danmark, og der er kamp om at matche lejerne med den helt rigtige bolig, mener BoligPortals direktør.

Det er ikke en forudsætning for den gratis løsning, at boligen er udlejet via BoligPortal. Hvis lejer og udlejer selv har lavet aftalen, kan man alligevel godt gøre brug af den gratis service.

”Så ligger boligens data klar i systemet, og så håber vi, at udlejer næste gang vil bruge os til formidlingen,” siger Anders Hyldborg.

”Vi styrker vores nuværende position som Danmarks største lejeboligplatform med det nye tilbud om gratis digital lejekontrakt. Den digitale lejekontrakt blev oprindelig lanceret for tre år siden og har lige siden været en stor succes for vores udlejere. Flere tusind lejekontrakter er blevet digitalt underskrevet, og med denne opdatering vil vi tilbyde et endnu bedre produkt,” siger Anders Hyldborg.

Tidligere har Boligportal, ligesom alle andre lejeboligudbydere på markedet, taget penge for deres lejekontrakter. Den nye løsning omfatter også GDPR-sikker opbevaring.

I det forgangne år har BoligPortal ifølge direktøren formidlet bolig til mere end 100.000 boligsøgende.

”Ved at gøre kontrakten gratis tilgængelig for alle forventer vi, at endnu flere danskere vil bruge vores platform. Det betyder også, at vi med flere data kan optimere vores services løbende og på den måde levere endnu mere værdi i branchen,” siger Anders Hyldborg .

Indtjening fra tre områder
Selvom selve lejekontrakten nu er gratis, så henter BoligPortal indtjening fra både lejere og udlejere på andre områder. Lejer skal betale for at få kontaktoplysninger på de boliger de finder i søgninger. For udlejer er det som udgangspunkt gratis at annoncere, men hvis man vil have annoncen ekstra promoveret, så skal der betales et gebyr.

Det tredje område BoligPortal henter indtjening på er salg af løsninger, hvor de indsamlede data kan bruges at både udlejere, investorer og finansieringskilder. Her kommer der ifølge Anders Hyldborg nye initiativer efter sommerferien.

”Jo flere data på lejeaftaler vi får ind, jo bedre produkt kan vi levere. Her arbejder vi med en model med tre forskellige produkter rettet mod udlejere og andre interessenter.”

”Der er lavet en løsning til store ejendomsudviklere, finansielle institutioner og professionelle investorer, en løsning til mellemstore ejendomsudviklere og store udlejere, og så en løsning til de mindre udlejere som tager udgangspunkt i deres egen portefølje. Alt i alt bidrager løsningerne til at kunne tage kloge beslutninger i hverdagen som gør en forskel,” siger Anders Hyldborg.

Artiklen er udgivet af Børsen og den kan downloades her.